Publikováno 29. 04. 2013 v rubrice Novinky

Náves - INFORMACE č. 3

Dobrý den všem,

posílám k informaci žádost zaslanou na ÚMO 2 týkající se budoucí uzavírky vjezdu i průchodu občanů a dětí na Koterovskou náves (úzká Ypsilonka směrem od Starého Plzence) a to z ulic Ke Kolešovce a Na Hradčanech.

Dodavatel stavby potřebuje k provádění svých prací (budování kanalizace a komunikace) kompletně tuto část uzavřít a to dle sdělení hlavního stavbyvedoucího pan Havlíčka v době od 2. – 17. května 2013.

Žádost na ÚMO se týká pomoci ze strany městské polici , která by měla pomoci zabezpečit cestu především našim dětem ráno do školy a odpoledne ze školy k autobusové zastávce.

S pozdravem

Ing. Vladimír Gabriel, MBA

Věc: Žádost o spolupráci městské policie při uzavírce

Dobrý den, na kontrolním dnu dne 24.dubna 2013 byla řešena také otázka uzavírky vjezdu i průchodu občanů a dětí na Koterovskou náves (úzká Ypsilonka směrem od Starého Plzence) a to z ulic Ke Kolešovce a Na Hradčanech.

Důvodem je skutečnost, že dodavatel stavby potřebuje k provádění svých prací (budování kanalizace a komunikace) kompletně tuto část uzavřít a to dle sdělení hlavního stavbyvedoucího pan Havlíčka v době od 2. – 17. května 2013.

Protože po tuto dobu nebude vůbec možné tímto vstupem dostat se, nebo projít návsí, nebudou moci především naše děti používat tuto cestu k autobusové zastávce umístěnou za mostem u ulice Na Lipce a to to po celou dobu uzavírky.

Jedinou možnou cestou k autobusové zastávce je použití ulic Na Hradčanech, dále U Mlýna a nakonec Pod Chalupami. V určitých místech těchto ulic není bohužel vybudován vůbec žádný chodník, některé části ulic jsou velmi úzké a je tam také na rozhraní ulic U Mlýna a Pod Chalupami také nepřehledná zatáčka. Navíc těmito ulicemi vede dnes jediná objízdná trase ze směru od Plzně.

Naši občané velmi přivítali každodenní přítomnost městských strážníků a příslušníků policie ČR, kteří kontrolují průjezd vozidel objízdnou trasou.

Obracíme se na Vás jménem našich občanů a rodičů našich dětí, aby po dobu uzavírky vjezdu od 2. – do 17. května 2013 „Ypsilonky“ byla každý den fyzicky přítomna městská policie a to v ulicích U Mlýna a Pod Chalupami a to v časovém období od 7.00 – 7.30 hodin (návaznost na ranní autobusové spojev 7,20 hodin a v 7,27 hodin, kterými děti odjíždějí do školy, zastávka za mostem) a dále v časovém období od 13.00 – 14.00hodin (návrat dětí ze školy, odpolední autobusový spoj končící na zastávce za mostem v 13.15 hodin a v 13,45 hodin).

Optimálním místem přítomnosti hlídky by byla zatáčka ulic U Mlýna a Pod Chalupami, samozřejmě však posouzení místa stanoviště ponecháme přímo na městské policii.

Věříme, že naší žádosti vyhovíte a po dobu uzavírky tímto způsobem pomůžete našim dětem usnadnit ranní i odpolední cestu do školy a ze školy k autobusové zastávce.

Vaše stanovisko očekáváme obratem.

 

V Koterově27.dubna 2012

 

Ing.Vladimír Gabriel, MBA

Občanské sdružení Koterov