Publikováno 28. 01. 2014 v rubrice Novinky

Protipovodňová opatření - DOPIS

Dobrý den,

ve spodní části posílám e-mail, který odešel na ÚMO 2.

Vypadá to, že se snad něco bude dít a začne se řešit problematika povodní v Koterově.

„Atakujeme“ jak magistrát města Plzně, tak i ÚMO 2, současně využíváme k tlaku na představitele města Komise pro rozvoj okrajových částí obvodu a podporu památkových objektů a území (KROČ) zřízené při ÚMO 2.

Počkáme na reakci a stanovisko ÚMO 2, pak předpokládám, že se sejdeme.

 

S pozdravem Gabriel

Vážený pane starosto,

posíláme Vám k dispozici korespondenci, která probíhala mezi našimi obyvateli - manželé Sládkovi (ulice Na Břehu) a Magistrátem města Plzně týkající se problematiky povodní v Koterově.

Dle informací z této korespondence vyplývá, že ÚMO 2 Plzeň- Slovany vypisuje výzvu k podání nabídky na zpracování protipovodňových opatření v lokalitě Plzeň – Koterov, která by měla obsahovat varianty: a) hráz v podobě zemního valu (ulice Pod Chalupami a Na Břehu) b) jednotná zeď, jako náhrada stávajícího oplocení, případně by tato studie měla posuzovat možnost využití mobilního hrazení.

 

Žádáme Vás proto o následující:

- sdělení informace o vítězi nabídky na zpracování protipovodňových opatření v Koterově

- možnost účastnit se všech dalších jednání při řešení této závažné problematiky v Koterově a to jak zástupci našeho sdružení, tak i přímo někteří občané, kterých se to bezprostředně týká

 

Věřte, že se všemi občany v Koterově v ulici Na Břehu a Pod Chalupami, které jsou nejvíce ohrožováni povodněmi touto problematikou se velmi intenzivně zabýváme.

Máme k dispozici řadu informací, které by mohli při konečném řešení jednou pro vždy vyřešit „ochranu“ těchto našich spoluobčanů. Určitě by byli přínosem i jejich přímé osobní zkušenosti z předchozích povodní.

Spojme proto všichni síly, ať problematiku povodní v Koterově vyřešíme.

Věřím, že naší žádosti vyhovíte a společně se nám to podaří.

 

Ing.Vladimír Gabriel, MBA

předseda Občanské sdružení Koterov(spolek)